Menü Kapat

Tıp Fakültesi Öğrencilerimizin Eğitimlerinde Halk Sağlığına Katkı Sunmasını Amaçlayan Sağlık Eğitim Araştırma Bölgesi Protokolü’nün Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında Tıp Fakültesi öğrencilerimizin mezuniyet öncesi ve sonrası halk sağlığı ve aile sağlığı eğitimini sağlamak amacıyla imzalanan Sağlık Eğitim Araştırma Bölgesi (SEAB) Protokolü’nün 2021 yılı değerlendirme toplantısı 24 Kasım 2021’de Üsküdar İlçe Sağlık Müdürlüğünde gerçekleştirildi. SEAB protokolü dış paydaşlarımızdan olan T.C. Sağlık Bakanlığı Üsküdar İlçe Sağlık Müdürlüğü ile lisans ve uzmanlık eğitimi işleyişi ile ilgili önemli değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıya üniversitemizi temsilen, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işıl Maral, Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sargın, Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Hicran Mutlu ve Üsküdar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Taşçı ve Üsküdar İlçe Sağlık Müdürlüğü uzmanı Dr. Akif Sezerol katıldı. Toplantıda sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi ve toplum sağlığı için İMÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet öncesi ve sonrasında nitelikli eğitim almaları için yapılanlar ve yapılabilecekler ele alındı.

Sağlık Eğitim Araştırma Bölgesi (SEAB) Protokolü hem üniversitemiz tıp fakültesi 6. sınıf öğrencileri ve Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı asistanlarının eğitim, araştırma ve uygulama hizmetlerinin yürütülebilmesini hem de bölgede ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerinin daha etkin, kaliteli, verimli ve ulaşılabilir bir şekilde sunulmasını amaçlamaktadır.  Protokol bünyesinde bugüne kadar yaklaşık 850 intörn doktor öğrencimiz Halk Sağlığı ve Aile Sağlığı staj dönemleri boyunca haftanın 3 günü ilgili sağlık kuruluşlarında eğitimlerini tamamlamış, Halk Sağlığı TUS asistanlarımızdan ise protokol kapsamında 9 asistan 3 aylık saha eğitimlerini tamamlamıştır.

Posted in Haberler, SKA 17, SKA 3, SKA 4, SKA HABERLERİ