“Dijital Dönüşüm ve Metaverse” Söyleşisi İle Doç.Dr. Ertan Toy Üniversitemizde Ağırlandı

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Sanat Tasarım Topluluğu himayesinde 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 15:00’da İMÜ Göztepe Kampüsü Aşık Paşa Konferans Salonu’nda düzenlenen “Dijital Dönüşüm ve Metaverse” adlı etkinlikte Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ertan TOY ağırlandı.

Dijital dönüşüm, günümüzde teknolojik gelişmelerin hız kazanmasıyla birlikte iş dünyasından eğlence sektörüne, tasarım alanından eğitim sistemine kadar birçok alanda büyük endüstriyel yenilik yaşanmasına yol açmıştır. Bu önemli konuyu ele almak ve özellikle tasarım öğrencilerine “Metaverse” kavramını aktarmak amacıyla düzenlenen etkinlik, katılımcıların yoğun ilgisini çekti.

Doç.Dr. Ertan TOY, dijital dünyadaki değişimlerin etkilerini ve işleyişini katılımcılara aktardı. Aynı zamanda “Metaverse” kavramının önemini, gelecekteki olası uygulamalarını da ve sanal gerçeklik cihazlarının kullanım alanlarını vurgulayarak katılımcıları bu yeni dijital dünya konusunda bilgilendirdi. Metaverse dünyasının getirdiği teknolojik yeniliklerin tasarım alanına getirdiği yeni fırsatlar üzerinde durdu. TOY, bu sanal dünyanın görsel tasarımı, estetik sanal mekanlar modellemesi ve fiziksel dünyanın sınırlılıkları uzak yaratıcı düşünce gelişimi gibi fırsatlardan bahsetti.

Etkinlik sonunda katılımcılar, Dijital Dönüşüm ve Metaverse konusundaki sorularını yönelterek, fikir alışverişinde bulunma şansı yakaladılar. Öğrencilerimizin kişisel gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan etkinlikte katılımcılar ile dijital dünyanın gelişimi ve dönüşümüne katkıda bulunacak iş fırsatları ve zorlukları tartışıldı.

Posted in Haberler, SKA 9, SKA HABERLERİ