Doç.Dr. Ayşegül SAĞKAYA GÜNGÖR’ün Yürütücü Olduğu İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Tuzla Belediyesi İş Birliği ile Kadın Girişimcilere Çeşitli Branşlarda Mesleki Eğitimler Verilecek Proje Başladı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi iş birliği ile Tuzla Belediyesi Kadın Girişimcilik Merkezi (KAGİM) tarafından hazırlanan proje ile girişimci kadınlara 12 farklı branşta çeşitli konularda eğitimler verilmesi planlandı. Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ayşegül SAĞKAYA GÜNGÖR yürütücülüğünde hayata geçirilen projeye 14 hocamız destek verecek. Planlanan mesleki eğitimlerin temel amacı, Tuzlalı kadınlara girişimcilik konusunda gerekli olan mesleki ve teknik bilgilerin kazandırılması olarak duyuruldu.

Ülkemizde kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve girişimci kadınların güçlendirilmesi amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen bu önemli girişim, İstanbul Kalkınma Ajansı aracılığı ile Tuzla Belediyesi Kadın Girişimcilik Merkezi’nde hayata geçirilecek. Merkezde; girişimcilik, müşteri ilişkileri, muhasebe, ürün fotoğrafçılığı, dijital pazarlama, patent ve lisans okuyuculuğu, esnaf muafiyeti, e-Ticaret, satış pazarlama, dış ticaret, bilişim hukuku, TÜBİTAK, KOBİ ve KOSGEB destekleri olmak üzere küçük girişimlerin gelişmesini sağlayacak olan, bir girişimcinin bilmesi gereken önemli konulara ilişkin mesleki eğitimlerin verilmesi planlandı.

Proje kapsamında planlanan kurslara ilişkin duyuru Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından 19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Günü’nde gerçekleşti. Başvuruların da alınmaya başladığı proje kapsamında 6 aylık eğitim programının sonunda üçer aylık danışmanlık programı ve mentörlük faaliyetleri verilmesi, bu sayede kadın girişimcilerini yeteneklerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve girişimlerini ticarileştirebilmeleri hedefleniyor.

Kadın girişimcilerin iş dünyasına daha fazla katılmasını teşvik etmek ve onlara gerekli desteği sağlamak için İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Tuzla Belediyesi birlikte güzel bir projeye imza attılar. Bu proje sayesinde kadın girişimcilerinin desteklenmesi ve yeteneklerinin geliştirilmesinde büyük bir adım atılmış olacak.

Posted in Haberler, SKA 17, SKA 4, SKA 5, SKA 9, SKA HABERLERİ