Tıp Fakültemiz Dr. Öğr. Üyesi Mesut AKIL, TÜBİTAK Bilim Söyleşilerinde Bulaşıcı Hastalık Kist Hidatik Hakkında Lise Öğrencilerini Bilgilendirdi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen TÜBİTAK Bilim Söyleşileri etkinlikleri kapsamında Fındıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Beyoğlu-İST) konferans salonunda, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mesut AKIL, 18 Nisan 2022 tarihinde bir söyleşi gerçekleştirdi.

İki oturumda gerçekleştirilen etkinliğe; Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği bölümlerinden 9. ve 11. sınıf toplamda 170 öğrenci ve öğretmenleri katılım gösterdi.  Bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını arttırmayı hedefleyen bu etkinlikte, özellikle erken yaşlarda bulaşan ve insan sağlığını olumsuz etkileyen Kist Hidatik Hastalığı konusu tartışıldı.

Dr. Öğr. Üyesi AKIL, kist hidatik hastalığının engellenmesinde önemli olan hijyen kuralları, sağlıklı beslenme ve sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi ile ilgili bilgilerin yanında bilimsel çalışmalarından da bahsederek öğrencileri bilime teşvik etti. Köpeklerden insanlara bulaşan bu bulaşıcı hastalığın neden olduğu sağlık riskleri ve mortaliteden ve özellikle de halk sağlığı açısından öneminden söz eden AKIL, bu hastalıktan korunmak için sağlıklı yaşam tarzına sahip olmanın önemini vurguladı.

Sunum sonrası öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından okul müdürü İsmail YILDIRIM tarafından hocamıza teşekkür belgesi takdim edildi.