İddianame Yazımı Mesleki Eğitimi İcra Edildi

Üniversitemiz öğrenci kulüplerinden Hukuk Atölyesi Kulübü öğrencilerinin öncülüğünde Yargıtay Ceza Dairesi Üyesi Dr. İhsan BAŞTÜRK’ün katılımı ile 16 Nisan 2022 Cumartesi günü 13.00’te çevrim içi iddianame yazımı mesleki eğitimi icra edildi.

Hakimlik ve savcılık mesleğine ilgili farklı üniversitelerden tüm hukuk fakültesi öğrencilerinin katılımına açık olarak düzenlenen bu mesleki eğitim seminerinde Dr. BAŞTÜRK, olayların ve işlenen suçların tespiti, şüphelilerin tespiti, neden sonuç ilişkisinin kurulmasında delillerin değerlendirilmesi gibi hususlara değindi. Ceza adaletinin sağlanmasında savcılık makamının suçu ve suçluları doğru tespit etmesinin önemine değinen BAŞTÜRK, ceza davalarında yargılama sürecinde savcılığın rolüne de değindi. Aynı oturumda teorik eğitimin ardından örnek iddianamelerin incelendiği uygulamalı eğitim icra edildi.

Soru cevap kısmının ardından seminer sona erdi.