Görsel İletişim Tasarımı Bölümümüz “Stop Motion Animasyon Buluşmaları”nı Gerçekleştirdi

Üniversitemiz Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ve İMÜ Sanat Tasarım Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği “Stop Motion Buluşmaları”, 25 Ekim 2022 Salı günü, İMÜ Ziraat Bankası Kütüphanesi Bankkart Salonu´nda gerçekleşti.

Etkinlik kapsamında davet edilen tasarımcılar Ediz ANAVİ, Barış ÇORAK ve İrem Nur TERZİ, stop motion animasyon hakkında önemli bilgiler verdi. Canlandırma sanatı nedir, kısa film ve reklamcılık alanlarında nasıl kullanılır, stop-motion animasyon nasıl bir hazırlık sürecinden geçerek izleyici karşısına çıkar ve yapımında önemli tüyolar nelerdir gibi pek çok bilgiyi öğrencilerimizle paylaşan tasarımcılar, mesleklerini tüm zorluklarına rağmen çok severek yaptıklarının da altını çizdi.

Etkinlikte tartışılan konular arasında dijital dünyanın yapay zekâ teknolojileri giderek gelişirken tasarımcı olmanın anlamı ve zanaat yaparak sektörde var olmanın önem ve gerekliliğine dikkat çekildi. Etkinlik, öğrencilerimize ilham vererek animasyon konusuna daha çok merak duymalarını sağlamak ve mesleki eğitim imkanı sunmak bakımından bütüncül bir fayda sağladı.

Posted in Haberler, SKA 4