Ortaokul Öğrencileri için Tiyatro ile Krizlere Karşı Afet Bilgi Düzeyi ve Farkındalığının Kazandırılması Etkinliği Düzenlendi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğü ve Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde geliştirilen “Eğitimde İş Birliği Uygulama Protokolü” kapsamında okul çağındaki çocukların krizlere neden olan afetler konusundaki bilgi düzeylerinin ve farkındalıklarını belirlemek ve tiyatro yoluyla gerçekleştirilecek eğitim programı ile afet bilgi düzeyinin arttırılması, farkındalığının kazandırılması ve afette risklerin azaltılması amacı ile Proje Yürütücülüğünü Hemşirelik Bölümü’nden Doç.Dr. Rujnan TUNA’nın yaptığı ve proje ekibinde Prof.Dr. Ayşe OKANLI, Prof.Dr. Aynur AYTEKİN ÖZDEMİRDoç.Dr. Nesrin İLHAN, Doç.Dr. Berna DİNCERDr.Öğr.Üyesi Hacer ATAMANDr.Öğr.Üyesi Cemile SAVCI, ve Uzm. Öğretmen Emine BARBAROS’un yer aldığı “Tiyatro ile Krizlere Karşı Afet Bilgi Düzeyi ve Farkındalığının Kazandırılması” başlıklı proje gerçekleştirildi.

3 aşamada gerçekleştirilen projenin ilk aşamasında “Tiyatro ile Krizlere Karşı Afet Bilgi Düzeyi ve Farkındalığının Kazandırılması” eğitimi için temalar hazırlandı. Bu aşamada; araştırma ekibi ortaokul öğrencileri için krizlere karşı afet bilgi düzeyi ve farkındalığının kazandırılmasına yönelik temaları sınıflandırarak eğitimler için dört tema belirledi. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencileri, tiyatro yöntemi ile eğitimde oyuncu olarak aktif görev aldı. 28.10.2022 tarihinde 10:00-11:00 saatleri arasında Cevizli Konferans salonunda İstanbul / Kartal – Şehit Timur Aktemur Ortaokulu 7. Sınıfta okuyan 146 öğrenciye;

• Deprem anında yapılması ve yapılmaması gerekenlerin önemi
  • Genel olarak diğer afet durumlarında dikkat edilmesi gerekenler ve afetler konusunda genel bilgilendirilmenin sağlanması,
  • Yangın anında yapılması ve yapılmaması gerekenlerin önemi ve
  • Sel anında yapılması ve yapılmaması gerekenlerin önemi konularını içeren tiyatro gösterileri sergilendi.
Posted in Haberler, SKA 11, SKA 17, SKA 4, SKA HABERLERİ