Ortaokul Öğrencilerine Tiyatro ile Çatışma Çözüm Becerisi Kazandırmak Amacıyla Eğitim Düzenlendi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğü ve Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde geliştirilen “Eğitimde İş Birliği Uygulama Protokolü” kapsamında okul çağındaki çocukların çatışma çözüm becerilerinin belirlenerek, tiyatro yoluyla gerçekleştirilecek eğitim programı ile çatışma çözüm becerisinin kazandırılması amacıyla Proje Yürütücülüğünü Hemşirelik Bölümü’nden Doç.Dr. Rujnan TUNA’nın yaptığı ve proje ekibinde Prof.Dr. Ayşe OKANLI, Prof.Dr. Aynur AYTEKİN ÖZDEMİRDoç.Dr. Nesrin İLHAN, Doç.Dr. Berna DİNCERDr.Öğr.Üyesi Hacer ATAMANDr.Öğr.Üyesi Cemile SAVCI ve Uzm.Öğretmen Emine BARBAROS’un yer aldığı Tiyatro ile Çatışma Çözüm Becerisinin Kazandırılması” başlıklı proje gerçekleştirildi.

3 aşamada gerçekleştirilen projenin ilk aşamasında “Tiyatro ile Çatışma Çözüm Becerisinin Kazandırılması” eğitimi temaları hazırlandı. Bu aşamada; araştırma ekibi ortaokul öğrencileri için çatışma çözüm becerisinin kazandırılmasına yönelik temalar sınıflandırılarak eğitimler için üç tema belirlendi. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencileri, tiyatro yöntemi ile eğitimde oyuncu olarak aktif görev aldı. 28.10.2022 tarihinde 11:00-11:45 saatleri arasında Cevizli Konferans salonunda İstanbul / Kartal – Şehit Timur Aktemur Ortaokulu 7. Sınıfta okuyan 133 öğrenciye;

• Gruplar arası çatışmaların yönetiminin önemi,
  • Bireyler arası çatışmaların yönetiminin önemi
  • Birey-grup çatışmalarının yönetiminin önemi konularını içeren tiyatro gösterileri sergilendi.
Posted in Haberler, SKA 11, SKA 17, SKA 4, SKA HABERLERİ