Üniversitemiz Yeniler Topluluğu Kampüsteki Kedileri Besleme Etkinliği Düzenledi

Üniversitemiz Yeniler Topluluğu üyeleri, 25 Mayıs 2022 günü, topluluk üyeleri tarafından temin edilen kedi mamalarının dağıtımını üniversitemizin Güney ve Kuzey yerleşkelerinde gerçekleştirdi.

Yeniler topluluğu üyeleri, yeşil alanların giderek azalmasına neden olan kentleşme ve betonlaşma sebebiyle, sokak hayvanlarının yiyecek bulma konusunda yaşadığı sıkıntılardan yola çıkarak bu etkinliği düzenledi. Karada yaşayan sokak hayvanlarına yardım etme hedefiyle başlatılan bu etkinlikte, Peygamber efendimizin “En küçüğünden en büyüğüne kadar her hayvan, Allah’ın eseri olarak değerlidir ve O’nun tarafından insana emanet edilmiştir. İnsanoğlu, hayvanlara karşı insaflı, şefkatli ve merhametli olmakla mükelleftir.” hadisinden yola çıkan topluluk üyeleri, sokak hayvanlarının toplum temelli korunması açısından da örnek bir etkinlik gerçekleştirdi.