Üniversitemizde Psikolojik İyi Oluşu Konu Edinen bir Seminer Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Psikoloji Bölümü ve Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, “İMÜ Psikolojide 3. Kariyer Günleri” adlı etkinliklerin üçüncüsünü düzenledi. Bu etkinlikler kapsamında, 9 Mayıs 2023 Salı günü saat 10:00‘da Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Nesteren GAZİOĞLU “Çift ve Ailelerle Çalışmalarda Sistematik Yaklaşım” başlıklı bir konuşma gerçekleşti.

GAZİOĞLU konuşmasında, çift ve aile terapisi gibi çalışmalarda sistematik yaklaşım konusunu ele aldı ve katılımcılara bu alanda kullanılan yöntemler, stratejiler ve etkili iletişim teknikleri hakkında bilgi verdi.

GAZİOĞLU konuşmasında psikolojik iyi oluşun çift ve aile ilişkilerindeki önemini vurguladı ve katılımcılara psikolojik iyi oluşu destekleyen stratejiler ve iletişim teknikleri konusunda pratik bilgiler aktardı.  Bu açıdan çiftler ve ailelerde psikolojik iyi oluşun, olumlu iletişim, duygusal destek, sağlıklı çatışma çözümü, karşılıklı saygı ve güveni içerdiğini belirten GAZİOĞLU, ayrıca, dayanıklılık, uyum sağlama ve zorluklarla ve stres faktörleriyle etkili bir şekilde başa çıkma yeteneği gibi faktörlerin de psikolojik iyi oluş kapsamında değerlendirilebileceğini ifade etti. Son olarak çiftler ve ailelerde psikolojik iyi oluşun, bireylerin büyüme ve gelişimini destekleyip, pozitif ve besleyici bir ortam oluşturarak aile üyeleri arasındaki bağları güçlendirmeye katkıda bulunduğunu ifade etti.

GAZİOĞLU’nun konuşması, katılımcılara mesleki bilgi ve becerilerini artırmak, çift ve aile çalışmalarında etkinlik sağlamak konularında önemli bir kaynak oldu. Katılımcılar, konuşmanın ardından GAZİOĞLU ile etkileşime geçerek konuya ilişkin sorularını yöneltebilme imkânı buldu ve bu sayede daha derinlemesine bir anlayış geliştirdi.

Posted in Haberler, SKA 3, SKA HABERLERİ